TÜGİAD Ankara Şubesi ve Atılım Üniversitesi ortaklığı, MAG Medya desteği ile, 15 Ocak’a kadar başvuruların alınacağı ve 11 Nisan 2020 tarihinde Ödül töreni ile sonuçlanacak “İş Fikri Yarışması” için geri sayım başladı.
Yenilikçi teknoloji tabanlı iş fikri olan girişimci adaylarını ödüllendirme yolu ile teşvik ederek desteklemek ve iş fikirlerinin ticari değere dönüştürülmesi sürecinde eğitim, mentörlük, danışmanlık vb. hizmetlerin verilmesi amaçlanan İş Fikri Yarışması için geri sayım başladı. Bütün detayların; fikrinleizbirak.atilim.edu.tr adresinde olduğu yarışmada; dereceye giren tüm proje sahiplerine AR-GE Projesi Yazma & Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları & Mentörlük Desteği verilmesinin yanı sıra,
1.ye – 50.000₺
2.ye- 30.000₺ ve
3.ye- 20.000₺ ödül verilecek.
Ayrıca ilk aşamayı geçen tüm yarışmacılara ücretsiz olarak Fikri Mülkiyet & Sunum Teknikleri & Proje Hazırlama eğitimleri de sunulacak.
Jüride TÜGİAD adına; TÜGİAD YİK Başkanı/Yücelen Grup YK Başkanı Dr. Ali Yücelen, Ankara Şube Başkanı Zafer Yıldırım, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Av. Beril Pınar Tandoğan, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi & Atılım Üniversitesi Mezunlar Derneği YK Başkanı & Atılım Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi E. Yaman Zaim, TÜGİAD Üyesi & GirişimTürk YK Başkanı Berkay Altunbay ve Atılım Üniversitesi adına; Rektör Yrd. Prof. Dr. Serkan Eryılmaz ve Argeda-TTO Direktörü Doç. Dr. Yılser Devrim’in yanı sıra alanlarında başarılarıyla örnek olan; KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt, SSTEK Savunma Sanayi Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Gürsoy, OSTİM Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Derya Çağlar, Onedio kurucusu Kaan Kayabalı, Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen ve Argedor Bilgi Teknolojileri CEO’su Güven Fidan yer alacak.
Her biri kendi alanında isim yapmış bu jüri heyetinin bir diğer ortak özelliği de yine her birinin ya bizzat start-up yatırımcısı olması ya da bu tip yenilikçi iş fikirleri konusunda yatırımcı ekiplerle birlikte çalışıyor olmalarıdır.
Yarışmanın ana hedefi; gerek yenilikçi teknolojiler ve gerekse de sosyal start-uplar konusunda girişimcilere ve vizyonu açık beyinlere mentorluk yapmak, eğitimler düzenlemek, yatırım yapmak ve bu yolla dünyanın vizyonunu şekillendirecek global fikirlerle yatırımcıları bir araya getirerek hem ülkemize hem de bu ekosisteme gerekli desteği vermektir.
Tam da bu sebeple Ankara’da ilk kez bir İş İnsanları Derneği ve bir üniversite kendi alanlarındaki bilgi, deneyim ve güçlerini birleştirerek kıymetli bir hedefe doğru birlikte yola çıkma kararı almışlardır.