Yale Tam Anlamıyla İnternete Bağlı Ev Güvenlik Sistemini Sundu

Okuma Süresi:3 Dakika, 8 Saniye

Yale uzaktan fonksiyonlar için Yale Connect Wi-Fi Bridge aracılığıyla Yale Access mobil uygulamasıyla kullanılabilen yeni ürün serisini duyurdu.

Yale ekosistemi, yalnızca bağımsız çözümler olarak çalışmakla kalmayıp daha da önemlisi akılı bir ev güvenlik sistemi için birbirine ve internete bağlanabilen bir ürün grubu sunmaya odaklandı. Yeni tanıtılan Linus® Akıllı Kilit ve Akıllı Depolamadan oluşan Yale Access ekosistemi, mevcut SR ve Sync Akıllı Alarmların yanı sıra Akıllı Kilitlerle (Anahtarsız Bağlantılı, Conexis® L1, Doorman ve Dijital Monoblok) destekleniyor.

Yepyeni, motorlu Linus® Akıllı Kilit tüm akıllı evler için iyi bir başlangıç noktası ve Yale tüketicilerine stilden ödün vermeden üst düzey güvenlik sağlayacak bir çözüm olarak öne çıkıyor. Ödüllü İsviçreli tasarımcı Yves Béhar tarafından tasarlanan, modern ve şık bir tasarıma sahip bu akıllı kilit, kullanıcıların Yale Access uygulaması aracılığıyla birçok fonksiyonu kullanabilmesine imkân sunuyor.

Linus®, Yale tüketicilerinin kapılarını kilitleyip açabilmesini, güvenilir aile üyeleri, ev işçileri veya arkadaşlara giriş izni verebilmesini, Erişim Geçmişi aracılığıyla Akıllı Kilidin operasyon geçmişini görüntüleyebilmesini ve kilit açıldığında bildirim almasını sağlıyor. Tüketiciler bu fonksiyonlara kilidi Wi-Fi’ya bağlayan Yale Connect Wi-Fi Bridge eklentisi sayesinde uzaktan erişebilecek. Yale Access modülü sayesinde hâlihazırda akıllı kilit sahibi olanlar da aynı fonksiyonlardan faydalanabilecek.

Yale Connect Wi-Fi Bridge aynı zamanda Amazon Alexa, Google Assistant ve Apple HomeKit gibi lider sesli asistanların yanı sıra Airbnb ve ek bağlantılar sunan web tabanlı bir servis olan IFTTT gibi en iyi ev sahipliği platformlarıyla da uyumlu çalışarak Yale tüketicilerine daha zengin bir deneyim yaşatacak. Mevcut Yale Akıllı Kilit sahipleri, Yale Access modülü ve uygulaması aracılığıyla artık hem artan fonksiyonlardan hem de Sesli Asistan entegrasyonundan yararlanabilecek.

SR ve Sync Alarm serileri de Yale Access ile entegre olarak Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki tüm Yale Access Akıllı Kilitlerin buluttan buluta entegrasyonu sayesinde Akıllı Alarmlarla birlikte çalışabilmesini sağlayacak. Tek ihtiyacınız olan, Yale Akıllı Kilide (ve modüle) ya da yeni Linus® Akıllı Kilide; Yale Connect Wi-Fi Bridge ve SR veya Sync Alarm eklemek.

Kilit Yale Access uygulamasıyla açıldığında alarm sistemi otomatik olarak devre dışı bırakılacak. Akıllı Depolamanın bir parçası olan ve duyurulan Yale Akıllı Kasayı ise istediğiniz yere koyabilir veya daha fazla dayanıklılık için yere ya da duvara monte edebilirsiniz. Tüketiciler, Yale Connect Wi-Fi Bridge’e bağlı olduklarında Yale Access uygulaması üzerinden kasayı kilitleyebilecek, açabilecek ve uzaktan erişim verebilecek. Bununla birlikte müşteriler özelleştirilebilen bir giriş kodu kullanarak kasayı üzerindeki klavye ile kolayca kilitleme ve açma seçeneğine de sahip.

Yale Akıllı Kasa, çıkarılabilir bir raf, 4 adet AA pil ve bir fiziksel anahtar içeriyor. Pillerin bitmesi durumunda kullanıcılar 9V pil ile Akıllı Kasayı geçici olarak çalıştırarak kodlarını girebiliyor ve içeride yer alan pilleri değiştirebiliyorlar. Kullanıcılar, telefonları olmadığı veya kodlarını unuttukları takdirde, pakette yer alan anahtarı yedek giriş yöntemi olarak kullanabiliyor.

Dolap depolamasına yönelik artırılmış güvenlik sunan Akıllı Dolap Kilidi de Yale’in Akıllı Depolama serisinin bir parçası. Akıllı Dolap Kilidi; ecza dolaplarından mücevher kutularına ve personel dolaplarına kadar tüm dolaplarda kullanıcılara gündelik yaşamlarında ekstra korumanın konforunu sunuyor. Böylece, dolapların ya da çekmecelerin içine takılarak değerli eşyalarınızın veya çocukların ulaşmaması gereken (örneğin temizlik malzemeleri, ilaç, içki gibi) şeylerin güvenliğini sağlıyor.

Müşteriler, Yale Access uygulaması ile hem dolap veya çekmeceler açıldığında bildirim alıyor hem de Akıllı Dolap Kilidinin kilitli olup olmadığını kontrol edebiliyor. Kullanıcılar aynı zamanda dolabın ya da çekmecenin açık mı yoksa kapalı mı bırakıldığını da görebiliyor. Akıllı Dolap Kilidi, dolap zorla açıldığında tıpkı bir kurcalama alarmı gibi destek sağlıyor; pilleri bittiğinde ise otomatik olarak kilitleniyor.

Yale EMEA Yönetim Müdürü Kate Clark şunları söyledi: “180 yıllık güvenlik uzmanlığından destek alan Yale Access, dünyanın her yerindeki tüketicilerimize güven, rahatlık ve bağlantı sunuyor. Yale, sevdiğimiz insanları ve eşyaları korumak için dünyanın dört bir yanında akıllı ev güvenlik ürünleri piyasaya sürmeye devam ediyor. Yeniliğe gönülden bağlıyız ve güvenilir donanımlarımızı en yeni yazılımlarla bir araya getirerek, Yale’in sunduğu ürünleri sürekli genişletiyoruz. Başarımızın anahtarı, bunu yaparken en büyük önceliği veri güvenliğine ve müşterilerimizin gizliliğini korumaya vermek.”

Exit mobile version
%%footer%%